Menu
bobber_22

2017 Triumph Bonneville Bobber

Gisteravond is het nieuwste familielid van Triumph onthuld. De nieuwe Bonneville Bobber valt dan ook in het Bonneville straatje en heeft is ook zeker voorzien van de een stijl die terug gaat naar de jaren 1940. De Bonneville Bobber is enigszins afgeleid van de Bonneville T120. Zowel de lage zithouding als de strakke lijnen, maar ook het solozadel, het brede stuur, een gewelfde tank en de spaakwielen dragen allemaal bij aan de bobber look.

Ondanks de lage zithouding heeft Triumph ervoor gekozen om de nieuwe Triumph Bobber te voorzien van een verstelbare zitpositie. Het zadel is gemaakt van een aluminium bodemplaat die vervolgens met dik schuim is bestikt.

Dankzij de nieuwe Bonneville HT-motor, levert de Bobber een koppel dat garant staat voor een enerverende hotrod-rijervaring en een rauw uitlaatgeluid. De lovend ontvangen 1200 cc-motor met hoog koppel, die ook de Bonneville T120 aandrijft, is voorzien van een speciale bobber-instelling om meer koppel en vermogen te leveren in de lage regionen van het toerenbereik. De ontstekingsinterval van 270° zorgt voor een soepele, lineaire vermogensafgifte door de soepel schakelende zesversnellingsbak.

Met het ontwikkelen van de nieuwe Triumph Bobber heeft Triumph altijd als doel gehad om niet in te leveren op de rijeigenschappen en het comfort van de motor. Uiteraard heeft de Bobber de verscheidene elektronische technologie die in deze tijd mag worden verwacht. Toch vraag ik me af in hoeverre er niet op het comfort is ingeleverd.

Overigens is de Bonneville Bobber te verkrijgen in de kleuren Jet Black en Morello Red en kan vanaf eind februari 2017 worden besteld bij uw officiele Triumph dealer in de Benelux. Op zondag 20 november maakt de nieuwe Bobber zijn debuut in Nederland, namelijk in Breda tijdens het Bonneville Preview Event. Hier presenteert Triumph de gehele nieuwe Bonneville line up van 2017.


About Author

Rico

Een met de paplepel ingegoten motor liefhebber die het liefst zo snel mogelijk gaat. Al vanaf jongs af aan sneller dan de flits van menig flitspaal. Een grote liefde voor Italiaans design, maar hij kan ook zeker genieten van de Japanse krachtpatsers of het geknal van een Harley-Davidson. Motto: "Niet bang zijn!"

Sorry no comment yet.

Leave a Comment