Menu
2014-ducati-1199-superleggera

Details ‘Project 1408’ gelekt

Waarschuwing: Spoiler alert. Echt lang spannend was het niet, dat geheimzinnige ‘Project 1408’ van Ducati. Een boel informatie is inmiddels al gelekt.

Zoals eerder gezegd over Project 1408 is deze geheimzinnige motor bedoelt voor alleen VIP klanten van Ducati. Deze VIP klanten in kwestie kregen toegang naar een speciale website en konden daar alle informatie al inzien. Ondanks dat Ducati duidelijk aan heeft gegeven dat het voortijdig lekken van deze informatie als ”criminal offense” wordt behandeld dacht één van de VIP klanten van Ducati ”YOLO” en heeft alle informatie op deze speciale website gewoon naar buiten geslingerd.

Welnu,

Van wat wij bij elkaar hebben weten te puzzelen kun je verwachten dat ‘Project 1408’ straks Ducati Panigale 1299 Superleggera gaat heten. Net zoals bij de 1199 Superleggera ging het om heel veel gewichtsbesparing. Dat gaat Ducati nu weer doen door het gebruiken van koolstofvezel. Heel veel koolstofvezel.

De 1299 Superleggera krijgt een carbon frame mee, carbon luchtfilterhuis, carbon achterbrug en carbon wielen.

Natuurlijk blijft het niet bij gewichtsbesparing, dus het blok wordt ook pittig onder handen genomen en zal naar verwachting zo rond de 220pk op het asfalt gaan persen. Dat betekent dan ook meteen dat dit blok het sterkste blok is wat Ducati ooit heeft geproduceerd.

Het uitlaatsysteem is een vergelijkbaar systeem als dat van de World Superbike Panigale R. Dat betekent dus dat de twee Akrapovic uitlaatdempers onder het zadel terecht komen, in plaats van het traditionele ‘under-engine’ exemplaar.

Niemand weet nog de exacte prijs, maar denk maar aan minstens 75.000 euro.


About Author

Dave

Motorfan in hart en nieren. Smoorverliefd op zijn Yamaha MT-07 waar die het liefst in een overvolle binnenstad voortdurend zichzelf door de kleinste gaatjes aan het knijpen is. Rare bezigheid voor op de motor, maar Dave is ook wel een rare.

Sorry no comment yet.

Leave a Comment