Menu
andrea-dovi

Dovizioso het sterkst tijdens zinderende MotoGP race van Maleisië

Andrea Dovizioso wist als eerste over de finish te komen tijdens de zeer verradelijke omstandigheden. Dovizioso vertrok vanaf pole en was te snel af voor de beide Movistar Yamaha heren. Rossi werd dus tweede en Lorenzo kon met wat geluk ook op het podium verschijnen.

De weergoden hielpen niet mee voorafgaand aan de start van de MotoGP race. Het regende dermate hard dat er geen andere keuze was voor de wedstrijdleiding om de wedstrijd uit te stellen. Dit proces werd nogmaals herhaald aangezien er weer een stortbui over het circuit heen raasde.

Uiteindelijk gingen de heren van start en was het Lorenzo die als een kogel van zijn plek kwam. Ook Marc Marquez zat er gelijk goed bij en wist onder andere Dovizioso en Rossi in te halen. Het ging er hard aan toe in de eerste ronde en het was Rossi die als eerste door kwam. Ook Iannone had zich toegevoegd aan de strijd en kwam als tweede door voor Dovizioso, Marquez en Aleix Espargaro.

Het werd een mooie race waarin er geweldig werd gestreden. Iannone was in de beginfase het sterkst en wist vanaf ronde twee de leiding vast te houden. Telkens als Rossi er voorbij probeerde te komen counterde Iannone direct terug. Een prachtig schouwspel. Ook Crutchlow was weer ontketend en reed op een gegeven moment vierde.

Halverwege de race ontstond er een uitgestrekte kopgroep van zes mannen die allemaal nog evenveel kansen hadden op de race. Zoals het vorig week ook weer duidelijk was, is alles mogelijk in de MotoGP. Helaas voor Lorenzo moest hij deze groep als eerste lossen en kon het tempo duidelijk niet bijbenen.

Maar ook Crutchlow vroeg teveel van zijn machine en parkeerde zijn LCR Honda de grindbak in. Vervolgens deed Marquez precies hetzelfde en niet veel later was het ook Iannone die voor de vierde keer dit seizoen op een podium plek crashte. Doordat er drie mannen van de top zes eraf vlogen wist Lorenzo inmiddels de derde plaatst te bemachtigen. Hij gaf deze plaatst ook niet meer weg.

Ondertussen lag Rossi nog steeds aan kop, maar Dovizioso kwam in de vijftiende ronde binnendoor. Vervolgens zette Dovizioso door en kon Rossi niet meer bijbenen. De leidende positie van de Desmo Dovi kwam vervolgens niet meer in gevaar en hij wist de laatste ronden zijn voorsprong te consolideren.

Ook Hector Barbera en Loris Baz kende een uitstekende race. Beide mannen eindigde in de top vijf. Een geweldige opsteker voor Avintia Racing. De top tien werd uiteindelijk gevuld door Vinales, Bautista, Miller, Pol Espargaro en Petrucci.

Kortom een geweldige race!


About Author

Rico

Een met de paplepel ingegoten motor liefhebber die het liefst zo snel mogelijk gaat. Al vanaf jongs af aan sneller dan de flits van menig flitspaal. Een grote liefde voor Italiaans design, maar hij kan ook zeker genieten van de Japanse krachtpatsers of het geknal van een Harley-Davidson. Motto: "Niet bang zijn!"

Sorry no comment yet.

Leave a Comment