Menu
z1000r_01

Kawasaki onthult nieuwe Z1000 R editie voor 2017

Kawasaki heeft vandaag een nieuwe R editie onthuld van de naakte Z1000 familie. Uiteraard heeft Kawasaki het voor elkaar gekregen om de nieuwe snelheidsduivel aan de Euro4 wetgeving te voldoen. Kawasaki claimt zelfs dat dit is gelukt zonder enig koppel of vermogens verlies!

De nieuwe Z1000 R krijgt een aantal superbike tintjes die menig motormuis de mondhoeken naar boven laat krullen. Zo heeft de nieuwe Z1000 aan de voorkant zwevende remschijven met een grote van 310mm. Uiteraard wordt er bij de R versie niet bespaart en dus is er gekozen voor Brembo schijfjes.

z1000r_06

Daarnaast hebben de Japanners gekozen voor een geel en gouden vering die uiteraard verstelbaar is. Op het moment dat je ogen geel en goud lezen, kan het niet anders dat er een Ohlins lampje gaat branden. Kawasaki heeft namelijk gekozen voor de Ohlins S46DR1S. Naast de vering heeft Kawasaki ook zeker niet bespaart op de elektronische systemen. Zo heeft Kawasaki het ECU systeem dermate verbeterd dat het motorblok het vermogen vloeiender afgeeft. Ook is gekozen voor een versnellingsindicator en een speciaal licht dat gaat branden op het moment dat het maximale toerental wordt aangetikt en het tijd is om te schakelen.

z1000r_07

In optische zin kan er worden gekozen tussen de kleuren Metallic Spark black en Metallic Graphite Grey. En uiteraard zitten bij beide kleurenpakketen speciale grafische opdrukken die redelijk bijzonder zijn. Daarnaast heeft Kawasaki bekend gemaakt dat de normale Z1000 ook gewoon in 2017 nieuw uit de fabriek rolt. Als de keuze hierop valt dan kan men kiezen uit Metallic Spark Black, Golden Blazed Green, Candy Burnt Orange en Flat Ebony.

De prijzen zijn helaas nog niet bekend. Kawasaki heeft aangegeven dat in de laatste week van november dit bekend zal worden gemaakt. Men kan vanaf januari 2017 de Kawa’s bij de dealers bewonderen.


About Author

Rico

Een met de paplepel ingegoten motor liefhebber die het liefst zo snel mogelijk gaat. Al vanaf jongs af aan sneller dan de flits van menig flitspaal. Een grote liefde voor Italiaans design, maar hij kan ook zeker genieten van de Japanse krachtpatsers of het geknal van een Harley-Davidson. Motto: "Niet bang zijn!"

Sorry no comment yet.

Leave a Comment