Menu
14691408_1077451605708318_5519907283793384659_o

Ontketende Crutchlow doet goede zaken tijdens MotoGP Phillip Island

Er hing geen druppel in de lucht tijdens de wedstrijddag van het MotoGP circus en dat gaf een aantal coureurs veel vertrouwen. Zo ook voor Cal Crutchlow. Hij reed een ongelooflijk knappe race en wist de wedstrijd op zijn naam te zetten. Ook Valentino Rossi reed een fantastische race en wist zichzelf vanuit een 15e startpositie op te werken naar de tweede plaats. Daarnaast was het Maverick Vinales die weer een uitstekende race reed en de laatste plek op het podium vulde.

Vanaf de start was het Pol Espargaro die het beste weg kwam voor Marquez, Danilo Petrucci en Crutchlow. Toch was Marquez niet te stuitten en kwam na een aantal bochten gelijk voorbij zijn landgenoot. Helaas voor Espargaro kon hij het tempo niet bijbenen en zakte hij gedurende race steeds verder weg.

Na een aantal ronden wist Marquez steeds verder afstand te nemen en kwam tot een voorsprong van drie seconde op het achtervolgende groepje met onder andere Cal Crutchlow en de Espargaro broeders. Ook Rossi ging als een beest tekeer en wist de een na de ander te verschalken. In de achtste ronde was het Rossi die het achtervolgende groepje zelfs naderde.

Een voor een wist de Italiaan ze te pakken. Eerst was Andrea Dovizioso de klos. Vervolgens moest ook Aleix Espargaro eraan geloven. Ondertussen koelde het steeds meer af op Philip Island en ook Marquez had hier last van. En wel met desastreuse gevolgen. In bocht vier remde Marquez te laat en moest hij van lijn afgaan waardoor de Repsol Honda coureur de grip aan de voorkant verloor en voor het eerst dit seizoen niet de finish haalde.

Hierdoor kwam Crutchlow aan de leiding te liggen die ondertussen ook afstand had genomen van Rossi en dus ook van Espargaro. Vanaf dat moment gebeurde er niet veel bij de kop van het veld. Het viel zeker op dat Crutchlow eigenlijk verder en verder uitliep van Rossi en dat de Engelsman de snelste man van het veld was, mocht duidelijk zijn. Hij stelde na 27 ronden zijn overwinning dan ook veilig.

Vervolgens was het Rossi die op een dikke vier seconde als tweede over de streep kwam. Zoals gezegd werd Vinales derde en was de eerste Ducati man Dovizioso met een vierde plaats.

In de groep achter Redding werd er nog een felle strijd geleverd. Bradley Smith wist deze strijd te winnen en eindigde voor Petrucci en Miller die dus een tiende plaats wist te behalen tijdens zijn thuisrace. Al met al een mooie MotoGP race waarin Crutchlow zijn potentieel liet zien en dat hij ondanks zijn dertig jaar klaar is voor een fabrieksmachine.


About Author

Rico

Een met de paplepel ingegoten motor liefhebber die het liefst zo snel mogelijk gaat. Al vanaf jongs af aan sneller dan de flits van menig flitspaal. Een grote liefde voor Italiaans design, maar hij kan ook zeker genieten van de Japanse krachtpatsers of het geknal van een Harley-Davidson. Motto: "Niet bang zijn!"

Sorry no comment yet.

Leave a Comment