Menu
World+Superbikes+Qualifying+5jntHLk9qoYx

Oudgediende keert terug naar WorldSBK in 2017

Marco Melandri zal in 2017 terugkeren in het WorldSBK kampioenschap. Volgend seizoen verschijnt de Italiaan met een fabrieks Ducati en vult hij samen met Chaz Davies de zitjes van het Aruba.it Racing Ducati Team. Geweldig om te zien dat er nog steeds veel vertrouwen is in de oude rot, maar ook erg jammer dat Van der Mark dit zitje niet kan opvullen.

Naast Michael van der Mark waren ook Eugene Laverty en Loris Baz kanshebbers om voor het Italiaanse team uit te komen. Davide Guigliano die nu moet vertrekken bij het Aruba.it Racing Ducati Team heeft overigens nog niks nieuws voor volgend jaar en zou dus snel moeten gaan zoeken naar een nieuwe plek in het kampioenschap. De Italiaan kreeg het slechte nieuws te horen na het WorldSBK evenement in Texas op het circuit van Laguna Seca.

Toch blijft het een gewaagde keuze van het officiële Ducati fabrieksteam aangezien Marco Melandri de afgelopen twee jaar geen vaste deelnemer meer is geweest in het WorldSBK kampioenschap. Desondanks was de Italiaan wel een paar keer te zien in het WorldSBK kampioenschap tijdens de testen voorafgaand dit seizoen. De Italiaan reed destijds met een MV Agusta maar vond het materiaal waarmee hij reed niet competitief genoeg.

Naast de interesse van Ducati, was er ook een eventuele mogelijkheid voor Melandri om aan de slag te gaan op een Kawasaki. Dit zou dan met het Kawasaki Puccetti Racing team zijn die op dit moment alleen nog maar uitkomen in het World Supersport kampioenschap. Het Pucetti Racing Team hoopte met de komst van Melandri op fabriekssteun uit Japan. Kawasaki besloot dit echter bij voorbaat niet te doen en zo kwam er ook een einde aan de vervolg stappen tussen het Kawasaki Pucetti Racing Team en Marco Melandri.

Toch blijft het altijd mooi om te zien dat een Italiaan op een Italiaans motormerk rijdt. Melandri was waarschijnlijk ook om deze rede zeer opgewekt over de huidige situatie.

“Ik ben echt heel erg blij om weer als coureur aan de slag te kunnen gaan, het is alsof een droom die uitkomt,’aldus Melandri in het door Ducati uitgebrachte persbericht. “Ik heb altijd gezegd dat ik alleen geïnteresseerd was in een topmachine en een topteam, ik had het dus niet beter kunnen treffen. Ik ben het WorldSBK altijd van dichtbij blijven volgen, en ik denk dat de Panigale R uitstekend bij mijn rijstijl zal passen. We moeten het stap voor stap aanpakken, maar het potentieel is heel erg hoog. Ik weet dat het niet makkelijk zal zijn om direct de snelheid weer te pakken te krijgen, maar ik heb nog een zee van tijd waarin ik regelmatig op de motor kan stappen, de nodige ronden kan rijden en ik ben er dan ook van overtuigd dat ik er klaar voor ben als de eerste officiële test op het programma staat; ik ga mijn vakantie annuleren en volop aan het trainen op een straatversie van de Panigale R.”


About Author

Rico

Een met de paplepel ingegoten motor liefhebber die het liefst zo snel mogelijk gaat. Al vanaf jongs af aan sneller dan de flits van menig flitspaal. Een grote liefde voor Italiaans design, maar hij kan ook zeker genieten van de Japanse krachtpatsers of het geknal van een Harley-Davidson. Motto: "Niet bang zijn!"

Sorry no comment yet.

Leave a Comment