Menu
rossi-marquez-1445788539080

Volgens Lin Jarvis zat Rossi fout tijdens SepangClash

Inmiddels zijn we een jaar verder. Een jaar na het incident tussen Valentino Rossi en Marc Marquez op het circuit van Maleisië. Beide coureurs hebben inmiddels elkaar alweer de handen geschut, maar een echte vriendschap zal het nooit meer worden. Iemand die werd meegetrokken in de situatie was Lin Jarvis. Hij kijkt, nu een jaar later, terug op dit incident. In dit verband is de teambaas van het Movistar Yamaha team heel duidelijk: “Valentino was schuldig.”

Morgen begint het MotoGP circus aan het laatste race weekend dat overzees verreden gaat worden. Het circuit dat een nieuwe laag asfalt heeft gekregen en het circuit waar vorig jaar dus de ‘SepangClash’ plaatsvond. Het zette de wereld op zijn kop en het deelde de fans in kampen en er ontstond een kleine oorlog binnen deze mooie sport.

Een Italiaanse krant, La Gazzetta dello Sport, keek samen met teambaas Lin Jarvis terug op het incident.

“Het werd gecompliceerd in 2015 op het moment dat Valentino er van overtuigd was dat de race in Australië was gemanipuleerd, en vervolgens veranderde alles na de persconferentie in Maleisië,” aldus Jarvis. “Ik had graag gezien dat Valentino er niet over begonnen was of niks had gezegd. Coureurs moeten daar voorzichtiger mee omgaan. Ik denk niet dat alles precies zo te zeggen als je denkt altijd een goed idee is. En dat is van toepassing op zowel Valentino en Jorge.”

“Als Rossi niet zo hard had uitgehaald naar Marquez tijdens de persconferentie in Sepang dan ben ik ervan overtuigd dat er niet zo’n heftige reactie van Marquez gecreëerd zou zijn. Dit was Valentino’s fout.” – luidde de eerste reactie van Lin Jarvis toen het gesprek werd geopend.

Na de race van Sepang kreeg ‘Il Dottore’ een straf wegens de actie op Marquez en aangezien hij in Misano ook een straf had gekregen werd er geoordeeld dat Rossi in Valencia vanaf de laatste startplaats moest vertrekken. Lorenzo deed vervolgens zijn job en won de race. De Spanjaard werd kampioen.

“Valentino had kampioen kunnen worden als hij rustig gebleven was, maar in plaats daarvan explodeerde de situatie,” ging Jarvis verder. “ “Ze zijn coureurs – heethoofden en emotioneel – en je kunt ze niet beheersen, maar slechts een advies geven. Als Valentino op een ander manier met deze situatie om zou zijn gegaan dan was het misschien in Sepang en ook in het kampioenschap heel anders gelopen. En Jorge speelde zijn rol, dit omdat hij zich beledigd voelde door Valentino.”

“Valentino is altijd al een meester geweest in psychologische oorlogsvoering. Maar als je in dit geval geconfronteerd wordt met iemand die hetzelfde doet en is als jou – misschien werkt het dan niet – of misschien heeft het juist het tegenovergestelde effect van hetgeen je verwacht. Ik denk nog steeds dat als Valentino anders met deze situatie om was gegaan het uiteindelijke resultaat van het kampioenschap anders zou zijn geweest.” – aldus Lin Jarvis.

Hij voegde hier nog aan toe dat Lorenzo, na zijn avontuur bij Ducati, altijd welkom is in het Yamaha kamp.

did-rossi-or-didn-t-he-kick-marquez-out-of-the-race-at-sepang-101371_1

rossimarquez-clash-344x217


About Author

Rico

Een met de paplepel ingegoten motor liefhebber die het liefst zo snel mogelijk gaat. Al vanaf jongs af aan sneller dan de flits van menig flitspaal. Een grote liefde voor Italiaans design, maar hij kan ook zeker genieten van de Japanse krachtpatsers of het geknal van een Harley-Davidson. Motto: "Niet bang zijn!"

Sorry no comment yet.

Leave a Comment